Johdanto

Tervetuloa Rakentamisen kiertotalous -verkkokurssille! Hienoa, että olet kiinnostunut vauhdittamaan kiertotaloutta rakennetussa ympäristössä ja oppimaan siitä lisää.

Useita nostureita, taustalla sininen taivas.

Globaali kiinteistö- ja rakentamisala käyttää maailmanlaajuisesti yli kolmasosan luonnonvaroista vuosittain. Rakentaminen on keskittynyt kaupunkeihin, eikä kaupungistumiskehitys ole hidastumassa. Olemme onneksi siirtymässä kohti maailmaa, jossa rakentaminen ei enää tarkoita luonnonvarojen tuhlaamista, vaan niiden järkevää hyödyntämistä. Rakentamisen kiertotalous on keino olla konkreettisesti mukana tekemässä tätä muutosta.

Tämä verkkokurssi on suunnattu erityisesti kuntien ja kaupunkien asiantuntijoille, jotka haluavat yleiskatsauksen rakentamisen kiertotalouteen, etsivät keinoja edistää sitä omassa kunnassaan tai kaupungissaan ja kaipaavat innostavia esimerkkejä siitä, miten kiertotalouden periaatteita on tuotu rakentamiseen Suomessa ja maailmalla. Vaikket olisi kunnan asiantuntija, olet lämpimästi tervetullut tutustumaan kurssin sisältöihin.

Kurssi on koostettu CIRCuIT-hankkeessa tehdyn koulutuskokonaisuuden pohjalta ja muokattu Suomeen sopivaksi. Tavoitteenamme on tarjota yleiskatsaus rakentamisen kiertotalouteen ja sen edistämismahdollisuuksiin kunnissa. Kurssi ei siis tarjoa kaikkia vastauksia, mutta toivomme että saat kurssista uutta tietoa ja intoa sekä huomaat sen myötä tapoja vaikuttaa rakentamiseen omassa kunnassasi.

Voit katsoa alkuun lyhyen videon, jossa HSY:n hankepäällikkö Tiina Haaspuro, ympäristöministeriön yliarkkitehti Harri Hakaste ja Tampereen yliopiston Tenure track -professori Satu Huuhka kertovat näkemyksiään siitä, mitä kaikkea kuntien kannattaa tehdä rakentamisen kiertotaloudessa.

Luvun sisältö
0% suoritettu 0/2 vaihetta