Taloyhtiön aurinkosähköenergiayhteisö on mahdollista toteuttaa myös yhteisön omilla sähkön mittauksilla. Täten jakeluverkkoyhtiön mittaus on vain kiinteistön liittymispisteessä ja tämän ns. summamittarin takana on koko kiinteistön sähkönkäyttö, eli sekä kiinteistön että asuntojen sähkönkäyttö. Energiayhteisöllä on yksi yhteinen sähkönhankintasopimus ja yksi yhteinen jakeluverkkopalvelusopimus. Energiayhteisö tekee myös yhteisen sopimuksen sähkön myymisestä markkinoille. Yksittäiset energiayhteisön jäsenet eivät ole sopimussuhteessa jakeluverkkoyhtiön eivätkä sähkönmyyntiyhtiön kanssa. Kyseessä on aina koko taloyhtiön yhteinen energiayhteisö.
Kiinteistö tarvitsee ns. takamittaroinnin, jonka avulla seurataan energiayhteisön jäsenten ja kiinteistösähkön kulutusta sekä yhteisten sähkön tuotanto- ja varastoresurssien toimintaa. Esimerkiksi kerrostalossa mitataan minimissään kunkin asunnon sähkönkulutus ja kiinteistösähkö. Kaikki sähkö tulee taloyhtiöön yhden summamittarin kautta, josta se jaetaan asuntokohtaisten mittareiden kautta asuntoihin. Tämä mahdollistaa aurinkosähkön hyödyntämisen myös huoneistosähkön käyttöön. Suuremman volyymin ja yhden sopimuksen avulla on mahdollista säästää merkittävästi siirto- ja kuukausimaksuista. Takamittaroidun energiayhteisön perustaminen voi olla kuitenkin vaikeaa, koska kaikilta osakkailta ja asukkailta on saatava hyväksyntä omista sähkösopimuksista luopumisesta.
Takamittarointi vaatii, että asuntojen sähkömittarit vaihdetaan jakeluverkkoyhtiön omistamista mittareista taloyhtiön mittareiksi. Lisäksi kiinteistösähkömittari vaihdetaan summamittariksi. Taloyhtiön täytyy myös hoitaa asuntojen sähkön laskutus esimerkiksi isännöinnin tai erillisen palveluntarjoajan kautta.